Church Hill
  • Garden Design
  • Planting Scheme
  • Courtyard
  • Seating area
  • Water feature
  • Lighting
  • Sunken seating area
  • Curved wall
  • Environmentally friendly
  • Permeable surface
  • Peaceful garden

Church Hill

In the brief for this original, multi-purpose courtyard garden the clients requested we create some private seating areas, space for two parked cars and ample beds for planting.

The elegant rendered curved wall acts as a spine which connects the two seating areas together, creating the retaining wall for the sunken seating area. The use of self‐binding gravel provided an environmentally friendly means for a permeable surface which was requested by the council. The addition of the plants, water feature and lighting enhanced the calm ambiance of the truly peaceful garden.

TESTIMONIAL

” Today was the last day of work on our new garden and the results are stunning. From a complete blank canvas of grass and driveway Tom and his team have produced a beautiful garden to sit in and enjoy. The only thing that we requested was that we wanted plants that encouraged bees and had a lovely scent. Tom came up with a sunken seating area , so we weren’t overlooked and a ground level seating area too. And also a fabulous water feature. Tom and his team started on the day they said they would start and finished 23 days later! We highly recommend Tom and his team and we already have!! “

Accept Cookies

We use cookies to personalise content, provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services. By using this website, you agree to the use of cookies as stipulated in our privacy policy.

Accept Cookies