Harbury House
  • Fire pit
  • Biodiversity
  • Sunken seating area
  • Walled courtyard
  • Entertaining space
  • Pergola
  • Biophilic design
  • Hard landscaping
  • Raised decking

Harbury House

Tom Wolstenholme design studio were asked to create an outdoor entertaining space for this grade ll listed property in the heart of Warwickshire. The walled courtyard backs onto the pool house, which is spread over two tiers. Working with the clients requests of a sunken seating area with fire pit, full fitted outdoor kitchen, dining area, lounge seating, louvered roof pergola, water feature and naturalistic planting, we approached this scheme with the support of biophilic design principles.

Our approach to design considered the impact any hard landscaping may have on hindering water to permeate naturally within this walled garden. Understanding what ratio was needed between hard and soft scape to fulfil the clients wishes, whilst maximising areas for planting was key to this design. The raised decking and patio platforms, accessed via stepping stones, would allow for minimal ground disturbance. This enabled us to deliver this garden design to brief whilst improving the characteristics of the land and local biodiversity.

Accept Cookies

We use cookies to personalise content, provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services. By using this website, you agree to the use of cookies as stipulated in our privacy policy.

Accept Cookies